" Nici un lucru maret din lume nu a fost realizat fara pasiune. "

Georg Wilhelm







Powered By Blogger

luni, 3 mai 2010

Belgia - Regatul Ciocolatei


Belgia este considerata Regatul Ciocolatei de peste tot din lume si produce mai mult de 170.000 de tone de ciocolata pe an. Pentru cunoscatori, Belgia este locul din care europenii experimentau cel mai fin si desavarsit desert – ciocolata. In anul 1912 belgienii au creat sezationalele praline din cacao adusa tocmai din Congo astfel ca pentru economia Belgiei, industria ciocolatei a devenit motorul principal de crestere. Daca delicioasele produse Leonidas le gasim si in Bucuresti, doar la Bruxelles vom intra parca vrajiti de arome in cele mai vechi ciocolaterii din lume precum Neuhaus, Sukerbuyc, Daskalides sau Godiva.

Cel mai vechi producator de ciocolata belgiana este Godiva, ce a rezistat pe piata mai mult de 80 de ani si are o medie de productie evaluata la sute de mii de cutii pe an. Intreaga Belgie este un paradis al ciocolatei, dar adevaratii cunoscatori stiu ca doar la Pierre Marcolini din Bruxelles se gasesc adevaratele fineturi.

Ciocolata belgiana apare pe scena mondiala in secolul XX si are drept specific crusta de ciocolata care permite umplerea de aproape orice consistenta: crema lichida, caramel, ganache, ce vor fi diversificate cu felurite arome. Specialistii spun ca o ciocolata buna are culoarea maroniu-stralucitoare, nu are goluri sau puncte albe. O ciocolata de calitate nu este nici grasa, nici lipicioasa, si se topeste in gura ca untul.
http://www.turistik.ro/info/170.000-de-tone-de-cicolata,-o-destinatie-prea-dulce,-belgia-0954

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu