Unii spun că îngraşă, alţii că produc depresie, alţii că îţi dau energie. Un lucru e clar: nu putem trăi făra ele… IUBIM DULCIURILE. Dulciurile sunt afrodisiace şi produc senzaţii asemănătoare stărilor pe care le trăim atunci când iubim.
De curand am descoperit o carte de la editura
Athanor "Enciclopedia dulciurilor şi a produselor de patiserie". Este, în primul rând, o culegere de
retete pentru deserturi: reţete vechi şi noi, româneşti şi straine, reţete tradiţionale şi clasice, ieftine sau sofisticate, reţete de fiecare zi sau special create pentru ocazii festive, istorii şi poveşti despre dulciuri clasice, biografii ale bucătarilor celebrii, casete informative despre restaurante, c
ofetării celebre din lume. La acestea se adaugă o antologie a celor mai reusite retete din cărţi vechi de bucate româneşti şi un capitol special cu reţetele lui Radu Anton Roman unele publicate în rubrica revistei Bucătăria pentru toţi la rubrica: "Hop şi noi pe Papamond”.
Nu în ultimul rand, vor fi prezente cele mai reuşite reţete primite de la cititori - "Best Of" .
reţete pentru dulciuri de casă şi de cofetarie (budinci, creme, îngheţate, casate, bomboane, ciocolată etc);
dulciuri pentru vegetarieni;
produse de patiserie preparate din toate tipurile de aluat: dospit, fraged, opărit, foitaj sau de plăcinte.
http://www.bucataria.net/articole/549/enciclopedia-dulciurilor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu